Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

vineri, 20 martie 2009

Reforma municipiului Baia Mare naste dezbateri... fara fond

Daca v-ar spune cineva ca peste 10, hai 20 de ani, in Baia Mare nu va fi nicio locuinta fara apa curenta si canalizare, ca strazile vor fi ca oglinda de drepte si de curate, ca Sasarul va fi o apa limpede si cristalina, iar malurile - un parc de-a lungul urbei, ca ghetoul de pe Craica va fi desfiintat si locatarii vor fi oameni la casa lor, ca Baia Mare va fi un oras nepoluat, un centru modern de afaceri si un punct de referinta turistic? Ati crede? Cativa reprezentanti ai comunitatii sunt convinsi ca toate acestea se pot realiza. Nu sunt nici visatori, poate idealisti si siguri ca mentalitatea se va schimba suficient de mult pentru a mobiliza fortele de care e nevoie pentru ca ideea sa capete substanta. Altii, insa, doar schiteaza un zambet si se gandesc ca au auzit altele si mai si....

Baia Mare este intr-o continua schimbare, dar mai mult sub presiunea externa pentru ca o strategie coerenta de dezvoltare nu exista la nivelul municipalitatii. Aceasta urmeaza sa fie facuta, iar pentru aceasta chiar se va angaja o firma
de consultanta care sa faca SWOT-ul urbei si apoi sa stabileasca prioritatile cetatenilor. Pana acum s-au facut proiecte disparate, au existat incercari timide de a pune cap la cap unele idei, dar, pana la urma, s-au preferat caile cele mai simple, care nu au dat prea multe batai de cap. Administrarea
orasului, concomitent cu trasarea unui plan de dezvoltare pentru urmatorul deceniu par sa fie misiuni imposibile in oricare oras din Romania, pentru ca lipsesc profesionistii din administratie, comoditatea e prea mare, iar nepasarea pentru viitor a unor alesi pare sa fie similara cu modul de gandire al regelui Ludovic al XV-lea, care a exclamat la un moment dat: ”Dupa noi, potopul!” ca sa arate cat de mult il preocupa perspectivele Frantei.

Idealist, probabil, ca sa nu spunem visator, primarul in functie al urbei, Cristian Anghel, s-a gandit sa lanseze o provocare alegatorilor, si a inceput cu jurnalistii baimareni, pe care i-a invitat la o dezbatere publica despre proiectele care ar trebui sa fie demarate in perioada 2008-2013. Lista include idei ”una si una”, pentru ca administratia tinteste sus – de la refacerea infrastructurii pana la crearea unei retele de campusuri scolare si a dezvoltarii turistice. Proiectul pe care s-a insistat cel mai mult a fost cel denumit ”Proiect integrat de regenerare urbana «Phoenix” – Vasile Alecsandri, al carui prim scop este desfiintarea colibelor de pe Craica si mutarea tiganilor langa fostul combinat – Cuprom. La baza, acesta s-a numit ”Periferia”, formula care l-a nemultumit vizibil pe primar, mai ales ca ambele titluri s-au regasit in documentele inmanate jurnalistilor la inceputul dezbaterii.

In ultima vreme, tema Craica a fost pusa in discutie cu insistenta de politicieni, semn ca se va insista pe ea si in campania
electorala. Initiatorii planului au vorbit despre ”proiectia strategica a demersului de regenerare urbana in zona Vasile Alecsandri este dezvoltarea identitatii urbane, culturale si economice a acestuia areal, in conditiile in care exista in mod evident atat disparitati socio-economice, cat si potential de dezvoltare si reinsertie urbana in conditiile utilizarii proximitatilor ca valori de interes urban in aria metropolitana Baia Mare”. Nu e de mirare ca, folosind formulari de acest gen, jurnalistii au reprosat limbajul incifrat si mult prea tehnic al celor care au facut proiectul. Nici prezentarea nu a fost convingatoare, prin urmare ”discutia constructiva” pe care a dorit-o primarul nu s-a concretizat in prea multe idei. In schimb, au aparut foarte multe intrebari, alt semn ca intalnirea cu jurnalistii nu a fost nici pregatita, nici organizata profesionist, ceea ce indica la nivelul administratiei lipsa strategiei de comunicare. Municipalitatea nu a reusit sa isi transmita in mod clar ideile, jurnalistii au ramas cu intrebarile nepuse ori cu mari semne de intreare despre reforma Baii Mari pe care o propun actualii conducatori au urei, iar singura concluzie trasa a fost ca mai e nevoie de multe intalniri pentru ca sa se infiripe cate ceva.

Primarul Cristian Anghel a atras atentia ca planul reprezinta o viziune si a mai spus ca poate suferi modificari. El a anuntat de altfel ca Primaria Baia Mare va angaja o firma de consultanta, prin procedura de achizitie publica, al carei scop va fi sa revizuiasca strategia de dezvoltare a orasului. Echipa cu care primarul colaboreaza la realizarea proiectelor a venit cu idei, insa acestea au fost prezentate dezlanat. Unii au retinut, de exemplu, ca municipalitatea vrea sa cumpere un autobuz supraetajat – dupa modelul Brasovului, altii au reprosat ca lipseste partea pragmatica, ca nu s-a vorbit nicaieri despre cat va avea de castigat orasul prin punerea in aplicare a proiectelor, cate locuri de munca se estimeaza ca vor fi create, cum anume vor fi stimulati investitorii etc.

Jurnalistii baimareni au avut rabdare la prezentare, chiar s-au aratat dispusi sa faca lobby pentru ideile de reforma, dar au atras atentia ca pentru a-i convinge pe baimareni de necesitatea sustinerii ideilor trebuie sa stie ce sa transmita, dar organizatorii administratiei nu au reusit sa se faca intelesi, proabil pentru ca nici eu nu stiu foarte clar ce vor, iar acum testeaza terenul.

Ce au spus o parte dintre jurnalistii baimareni prezenti la dezbatere? Aflati mai jos.

Cristina Abagiu, redactor-sef Cinemar TV: ”Am fost incantata de idei, respectiv de proiectele expuse. Incerc sa uit ca suntem in 2008, an electoral, si sa trec peste faptul ca se doreste sa se inceapa tocmai din cartierul Vasile Alecsandri. In rest, toate bune si sa ne vedem, sper, la materializarea proiectelor.”

Larisa Tivadar, redactor saptamanalul ”Estrada maramureseana”: ”Recunosc ca am fost incitata de ideea unei discutii pe marginea proiectelor comunitare. Inainte de sedinta am primit de la reprezentantii primariei o lunga lista cu titluri de proiecte foarte ambitioase si imi venisera in cap un milion de intrebari pe care as fi vrut sa le adresez autoritatilor.
Curiozitatea mea nu a fost insa satisfacuta dat fiind ca discutiile s-au oprit doar la titlurile de proiecte. Ni s-a explicat ca e vorba de un «master plan» pentru urmatorii 10 – 20 de ani si ca acum se au in vedere strict ideile, nu si detaliile privind posibila lor implementare.

Drept urmare, am incercat sa ies din pielea jurnalistului, dispus sa scormoneasca dupa informatii. Sincer, chiar si asa, am simtit nevoia amanuntelor. Toate ideile prezentate sunt frumoase, utile comunitatii si cu siguranta fiecare cetatean de bine va fi «pentru» implementarea lor. Cred insa ca stabilirea prioritatilor nu va tine insa nici de parerile mele (mai putin avizate) si nici de cele ale locuitorilor din cartierele baimarene, pe care reprezentantii primariei vor sa ii consulte in acelasi fel, ci de instrumentele de finantare care trebuie gasite.

Sunt doua concluzii la care am ajuns in urma sedintei. Prima e, sa spunem, cetateneasca - primarul Cristian Anghel si-a facut o viziune despre ceea ce ar trebui sa insemne viitorul urbei. Exista idei, exista proiecte, ceea ce inseamna ca Baia Mare se indreapta inspre mai bine iar eu, cetateanul, ar trebui sa am de castigat. A doua concluzie e mai degraba carcotasa - primarul Anghel si-a inceput campania electorala si vrea ca viziunea sa de viitor, prin urmare si promisiunile sale electorale, sa ajunga din timp la alegatori iar cea mai buna cale e o intalnire la care presa din Baia Mare e invitata la dezbateri.”

Camelia Tocaci, redactor National FM: ”Intiativa organizarii unei astfel de dezbateri publice pe marginea proiectelor de dezvoltare ale municipiului Baia Mare a fost o idee interesanta. Acum ramane de vazut in ce masura se vor materializa proiectele prezentate. Eu sunt foarte curioasa cate din proiecte vor deveni realitate si in cat timp, ca vorbele suna bine, mai greu e cu concretizarea lor.”

Radu Tolas, redactor cotidianul Graiul Maramuresului: ”Dezbaterea este un prim pas facut de primarie pentru informarea oamenilor despre proiectele de dezvoltare ale municipiului Baia Mare. E nevoie sa urmeze insa dezbateri punctuale pe fiecare proiect inclus in strategie, insa trebuie ca acestea sa se desfasoare intr-o alta forma. In plus
, e nevoie sa se schimbe abordarea pentru ca s-a folosit un limbaj ultra-specializat, care necesita decriptare pentru ca e greu de inteles pentru cei care nu sunt de specialitate.”

Niciun comentariu: