Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

vineri, 20 martie 2009

Seismul nuclear

Centrala atomica ruso-bulgara de la Belene va fi construita intr-o zona de riscseismic ridicat

Comisia Europeana a dat unda verde pentru construirea centralei nucleare de la Belene, Bulgaria, in ciuda faptului ca locul ales prezinta un risc maxim de cutremur. Acordul Comisiei Europene a fost dat in ciuda unor serii de rapoarte alcatuite de experti bulgari care indica pericolul seismic ridicat al zonei.
Bulgaria a fost silita sa inchida reactoarele nucleare de la Kozlodui, asemanatoare cu cele de la Cernobal. Astfel si-a pierdut pozitia de principal exportator de energie electrica ieftina din regiune. In disperare de cauza, Sofia s-a orientat rapid catre Moscova, semnand la 18 ianuarie 2008 un acord de colaborare in domeniul energetic. Romania s-a capatuit astfel cu o amenintare cat se poate de grava: la mai putin de 140 de kilometri de Bucuresti va fi construita o centrala atomo-electrica pe baza unui proiect rusesc, intr-o zona cu risc seismic ridicat. O serie de documente publicate de Greenpeace si asociatii ecologiste bulgaresti atesta pericolul de la Belene.

Avertismente sovietice

Cutremurul din 1977 din Romania a afectat grav zona in care vor fi construite reactoarele nucleare: 120 de oameni au fost ucisi in orasul Sistov, iar in orasul Belene au fost distruse cateva zeci de constructii
. Peste granita, la Zimnicea, seismul a maturat 80% din oras, distrugand 544 de case. Ideea construirii unei noi centrale nucleare la Belene a aparut pe vreme CAER, in anul 1981. Imediat dupa lansare, specialistii bulgari si sovietici au remarcat existenta riscului seismic. Intr-o scrisoare din 6 noiembrie 1984 a directorului Laboratorului Central de Geodezie din Sofia, N. Gheorghiev, se arata ca: "Exista peste 400 de centrale nucleare in lume si alte 300 sunt in constructie, insa nici una dintre acestea nu este situata intr-o zona atat de complicata din punct de vedere seismic ca Belene. Complexitatea problemei este evidenta, conform scrisorilor dintre ministrii adjuncti ai Energiei din Bulgaria si URSS, care arata clar ca problemele seismice au fost discutate de 11 ori cu diverse grupuri de specialisti sovietici si au nevoie de investigatii suplimentare. Pana acum 12 rapoarte cu peste 3000 de pagini cu rezultate legate de situatia seismica si geologica au fost prezentate URSS. Cu toate acestea, in iunie 1983 specialistii sovietici au sugerat ca ar trebui sa se renunte la locatia de la Belene si ar trebui ales un nou loc in ciuda celor 13 milioane de leva deja cheltuite pentru constructii".
Raportul Academiei Bulgare
Academia Bulgara de Stiinte a produs
in 1990 un raport asupra proiectului centralei nucleare de la Belene in care prezenta riscul seismic ridicat al zonei. "Daca reactoarele VVER 1000 (varianta modernizata a celor de la Cernobal) sunt garantate sa reziste un nivel maxim de cutremur de gradul 8 pentru urmatorii 10.000 de ani, locatia aleasa nu ofera o rezerva de securitate seismica. (...) Un sprijin substantial vine din partea stalpilor de sub fundatie, insa aceasta imbunatatire nu poate creste securitatea seismica la un nivel suficient. (...) In ciuda faptului ca investigatiile si cercetarile asupra locatiei proiectului de la Belene au fost facute in acord cu cele mai bune practici ale perioadei, faptul ca cutremurele sunt insotite de consecinte neprevazute se aplica si in cazul de fata. Luand in considerare lipsurile existente in informatiile initiale, exista o incertitudine definita referitor la viitoarele impacte seismice asupra centralei", afirma intr-un raport din 1990 Academia Bulgara de Stiinte.

Minciuna NEK
O evaluare a impactului ecologic a centralei de la Belene realizat de Compania Nationala pentru Electricitate bulgara (NEK) ocoleste problemele seismice.
Greenpeace a acuzat raportul NEK din anul 2004 ca "se bazeaza doar pe surse scrise selectate special si nu a desfasurat investigatii la fata locului". Studiul NEK, desi recunoaste prezenta unor focare seismice in apropierea Belene, ajunge la concluzia ca nu exista nici un pericol.
Evaluarea Impactului Ecologic amintita afirma ca "In ceea ce priveste impactul potential asupra centralelor nucleare, cutremurele sunt considerate a fi cele mai periculoase dezastre naturale
. Activitatea seismica in zona din jurul orasului Belene a fost studiata in detaliu. Pe o raza de 30 de kilometri nu exista date referitoare la cutremure cu o intensitate mai mare de 2,5. Concluziile NEK scot la iveala necesitatea unei mai mari atentii pentru asigurarea seismica a centralei nucleare doar impotriva unor eventuale cutremure puternice, cu epicentre in Vrancea, Corna Oriahovita, Sabla, Dulovo, Cirpan-Plovdiv, Sofia si Kresna". Evaluarea NEK mai noteaza: "absenta unor cutremure istorice cu magnitudine peste 4 grade (...) arata ca centrala nucleara Belene este situata in cea mai calma parte din punct de vedere seismic din regiunea cu o raza de 320 kilometri".
Faptele contrazic afirmatiile raportului NEK. In orasul Svistov, aflat la 11 kilometri de Belene, cutremurul din 1977 a omorat 120 de oameni si a daramat trei blocuri. La Zimnicea, la doar 13 kilometri de Belene, au fost distruse 546 de case si avariate alte 6.000.
Pactul cu Putin
Constructia noii centrale nucleare de la Belene va incepe la 1 august 2008, au anuntat autoritatile bulgare.
Contractul in valoare de patru miliarde de euro, a fost semnat pe 18 ianuarie in cursul vizitei in Bulgaria a presedintelui rus Vladimir Putin. El va fi pus in practica de societatea rusa Atomstroiexport, care va avea ca subcontractor consortiul franco-german Areva/Siemens. Este vorba despre prima realizare a concernului rusesc Atomstroyexport intr-un stat membru al Uniunii Europene. Centrala, prevazuta sa-si inceapa activitatea in 2013, va functiona cu doua reactoare avand fiecare o capacitate de 1000 de megawati - de tip VVER - pe baza de apa sub presiune si cu un nou model (V-466), care nu a fost instalat pana acum nicaieri in Europa
. Atomstroyexort foloseste acest nou model in construirea a doua centrale situate in China si India, a precizat Compania Nationala de Electricitate din Bulgaria (NEK).
UE ii crede pe rusi pe cuvant
Comisia Europeana a decis pe 7 decembrie 2007 sa dea un aviz favorabil pentru construirea unei noi centrale nucleare la Belene.
In comunicatul oficial al Comisiei se arata ca "In perioada procedurii de notificare conform Tratatului Euratom, Comisia a avut discutii extinse cu operatorul nuclear. Comisia a ajuns la concluzia ca aspectele investitiei in chestiune sunt conforme cu obiectivele Euratom". O fraza din comunicatul oficial da de inteles ca problema securitatii seismice a fost luata in discutie in timpul negocierielor: "Comisia ia nota de informatia provenita de la investitor conform careia proiectul ales pentru Belene include diverse sisteme
pasive de securitate ca si o protectie imbunatatita impotriva riscurilor naturale, cum ar fi cutremurele si accidentele aeronautice". Comisia Europeana se bazeaza astfel pe declaratiile investitorului rus in ceea ce priveste securitatea seismica a centralei nucleare de la Belene.
"Riscuri intolerabile"
Dr. Gheorghi Kasciev, unul dintre directorii (intre 1972-1989) centralei nucleare de la Kozlodui si, mai apoi, din 1997 pana in 2001, sef al Autoritatii de securitate nucleara din Bulgaria afirma:
"Proiectul Belene presupune riscuri intolerabile in ce priveste securitatea si mediul. E sigur ca lipsa de experienta operativa legata de tipul de reactor ales precum si lipsa de personal calificat si de controale efective, vor fi cauza unei calitati proaste a constructiei. Daca cineva ia in seama riscurile seismice ridicate ale locatiei respective precum si nivelul scazut al educatiei privind securitatea nucleara in Bulgaria, asta nu poate duce decat la o singura concluzie: proiectul nu trebuie sa mearga mai departe!".

Niciun comentariu: